please clik eh..

Sunday, February 27, 2011

siri cerita seram episod 1............

aku dapat citer ne dari kawan facebook
sebab aku pollow citer dia pasal antoo ni becoz cara dia cerita macam real
siap gambar dan testimoni
naik bulu-bulu aku beb...

sebab berkongsi bagi kebenaran kongsi cerita ne
yang penting sebagai pengajaran..
korang jangan ngada-ngada nak g lawat ke..nengok-nengok ke...
yang penting jangan  mintak nombor ekor depan umah tue
piat kang....

Suratan Atau Kebetulan??? Misteri Rumah2 Berhantu Shah Alam.....EPISOD 1

by Tengku Sue on Wednesday, February 16, 2011 at 7:27pm
 
 assalamualikum semua......

rumah tinggalan sering dikaitkan dgn tempat tinggal makhluk halus,jin iblis dan sebagainya. tp sejauh mane kebenarannya???adakah sekadar khayalan n imaginasi, atau kesahihannya dr crite2 yg benar?(wah...mcm karangan time form2 lak!eceyyy!!!!) ttp sume ni x dpt disangkal lg....kalo xde angin tiup baju,xkan baju leh melayang2?berat sama dipikul ringan sama dijinjing....bla..bla..bla..hehe...
crite seram yg aku dgr spjng berada di s.alam ;

1.umah sewa rm50 (ade 2 cite ttg gambaran umah ni.....xtau mane 1 betol)
2.umah tinggal kat wetworld
3.umah banglo (pemilik cine) jiran ngan 1 lg umah bhantu...
4. student mati kene bunuh (kolej meranti/jati)
5. gereja santa maria (satu2nye gereja kt s.alam)~~ni sensitif sket
6. misteri d apartment baiduri sec7 shah alam
7. misteri2 n kejadian aneh di uitm s.alam(hotel intekma uitm dll)...

1st...RUMAH BERHANTU RM50/MONTH

ade byk pdapat tentang rumah banglo ni.....ade yg kate rumah ni depan wet world tasek shah alam...n ade yg kate rumah yg mgadap hotel uitm.haizzz....mcm2 pdapat n pgalaman org ttg  umah rm50 ni...pemes gile la dikalangan umah antu yg len area shah alam...ngehhhh~~~
  
****ok sy cite serba sikit ttg umah rm50 ni....ade  skumpulan student uitm try sewa sini..dey all pelik nape tuan umah juz sewakan rm50 utk 1umah! so, hari ptama stay mmg xde pe2...tp msuk hari ke2, sorang2 kene kaco....kene tarik kaki la mase tido, hantu muncul dlm pelbagai rupa....ade yg kene sorok...and ade yg lari dr umah tu sampai kene langgar kat jalan tepi umah tu.....yg kene sorok tu lak ditemui atas busut blkg umah tu...3month later....yg kene sorok tu mninggal(maybe asyik kene kaco)..

sumber dari Ah Kasi Saytell

dr pgalaman aku ttg umah ni.....aku penah try cari umah sewa (xsilap sem3 uitm), jalan2 area sec 2,then nampak umah tu cam xde org je...aku pun try tnye jiran2 yg ade lalu lalang situ. diorang xkenal ownernye,tp ade sebut rm50 sebulan! tkejut pguin gak kan...sgt murah.....then jalan2 lg servey umah lain,aku tjumpe makcik K(bkn name sebenar...xtau name pe,penyewa umah lain)hhuhu... dia kate ade bilik kosg nk sewa....Rm100 1bilik.....tp nape mahal sgt makcik oitt,umah banglo td rm50 je sbulan....dia pon ckp,kat situ ade kes libatkn student mati....duduk nk dekat 10 org tp x smpai 1week dh cabut!
so....dua2 aku x jadi sewa!huhu



ni lak umah yg turut dikatakn sewa rm50 di sec2

rumah ni lak kat sec 2 gak(jalan bunga kmunting)....tp jalan pe pun aku x ingat,ade sumber mgatakan umah ni pun disewakan rm50....aikkk leh lak geng rm50~~~wuuuu.....ade yg kate kt umah ni jumpe kepala tgolek la dpn laman umah.....ade student uitm dr sabah sewa tp xsmpai 1week turut cabut, kene gguan mcm2....

*****ni ade 1 maklumat lg.....ceritanya:
  
#### intro..dlu sy study kat uitm shah alam sbb xdpt hostel maka sy sewa dirumah ini.rumah ini sgtlah besar.tidaklah cantik seperti rumah lain sbb old design..rumah ni ada 6 bilik.sy duduk bilik bawah seramai 4 org sebilik.bilik cam org gaji je tapi sewa 400  huhu.
hall dia mmg besar giler..tpi dkt situ ada banyak sgt bekas akuarium yang tidak digunakan...oh ya rumah ni kalo memalam mmg sgt scary.sbb tidak ada langsir.tingkap pun tinted.mmg takut nak tgk kat luar.
ok nak dijadikan citer pada 1 mlm,sy ngn kawan sy stay up belajar sampai pukul 3 pagi dkt hall.tgh syok2 study tiba2 bunyi org call hp kawan sy.time tu dia charge hp dia kat dlm bilik.sy dah pesan jgn gayut dlm bilik bawak hp tu ke luar kat dpn.sy takutlah duk sorang2 sunyi lak tu.ehh minah ni lama tul dia bergayut.geram tul.tgh duk geram tu tiba2 je ada benda baling kat belakang sy.alamak apa pulak ni!!!!!! sy buat2 berani.sy jenguk kat belakang, jenguk kiri kanan atas bawah tgk xde apa pun yg jatuh.apa lagi terus berdesup masuk bilik dan citer kat kawan saya.mmg sy panik giler.dah kami berdua takut nak amik brg kat luar tu so ajak kakak bilik lgi sorang ni temankan sekali amik..
ok  setelah apa yg terjadi pada sy barulah esoknya kawan sy pn bukaklah rahsia rupanya dah byk kejadian aneh dirumah tu.tpi masing2 xnak citer.kawan sy ckp sebenarnya sebelum ni masa dia bergayut kat hall tu dia ada nmpak sy lalu kat belakang dia.nampak melalui peti kaca akuarium tu..tpi dia pelik napa saya xsampai2 dari tadi.rupa dia sebijk cam sy katanya..rambut panjang semua. bila dia pusing belakang tgk xde sapa dia pun terus melompat masuk bilik!
kisah lain ada sorang kakak ni tumpang tdo bilik saya.dia citer dia telah dikejutkan oleh seorang lelaki yang bersuara garau suruh dia bangun..padahal mana ada lelaki dah sah2 pempuan semua..nampaknya bukan kata di hall je berantu dalam bilik sy pun ada jugak nasibla selama idup duduk dlm bilik tu kami xpenah kena apa2..

ok yg ni jgn kata umh tapi berlaku diluar umh.yg ni lagi seram.berlaku pada 2 org roomate sy.dorg berdua lepak depan umh sambil tunggu kawan2 amik dorg makan mlm.tgh duk tunggu lama2 tu...tiba2 kawan sy yg sorang ni ckp dia nampak benda putih dari jauh.masa tu dia xtau apa dia.nampak kepala diikat.tpi time tu dia terpkr budak chef kot.dorg dressing kan mcm tu pakai tudung masuk dlm baju seragam.tpi bila dia tgk xgerak2 dari tadi dia pun rasa pelik.dia ckp dlm hati org ke ape ni? tiba2 je dia tgk benda tu melompat2..sahla bukan orang.so dlm takut2 tu dia tanya gak kwn sorang ni.ko nampk x apa aku nampak? tak.apa dia? benda putih...xde pun..yang aku nampak benda hitam besar ditutupi atas pokok.terus dorg terdiam..maksudnya mlm tu masing2 nampak 2 antu yg berlainan satu hitam satu putih!

oh ya dgr kata lorong umh sy tu pun mmg keras..kebetulan juga ada salah sebuah rumah disitu dikatakan mati bunuh diri..dan ada juga bungalow di lorong lain tapi masih dlm kaw seksyen 2 dikatakan berhantu juga n mmg rupa keadaan rumah tu sgtlah scary mmg xde org duduk selalu sy duk usha umh tu kalo lalu naik keta..even siang2 lalu pun dah seram.

                                                                                             sumber:pinktriangle
kesimpulannye: mane 1 umah rm50 yg btol2 ek????ade sape2 leh bg jwpn tak? especially yg penah mgalami kjadian2 pelik kat dua2 umah ni.......

1 comment:

Ikram Sulaiman said...

salam , boleh tahu x kisah yg pasal hotel intekma uitm s.alam tu ? sebab apa ya ?