please clik eh..

Thursday, December 15, 2011

jom joint "SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011"


comel jer kan tuan punya segmen nie kan?
walaupun akak.........(wah.....tetiba gelar diri 'akak'...perasan muda lewwww tuewww)
walaupun aku ne sudah bekerja tapi in the same time aku adalah pelajar IPTA juga
so aku rasa aku layak sertai segmen ini...

tapi seriuosly akak rasa muda tetiba bila joint segmen ne..hikhikhik..


 "SEGMEN | Saya , Blog Pelajar IPTA 2011" 

 Nyatakan mengapa korang ambik jurusan tuh ? Rasa menyesal tak ?
 
- masa akak lepas grad diploma....akak pun keje 
tapi bila dah keje macam tak syok je sebab macam jadi kuli...
jadi teringin beno nak jadik bos.....
so...akak pun dengan harapan yang tinggi...
akak pun daftar belajar semula amek degre....
so sekarang ne , akak masih belajar dan dah masuk semester 8 
tapi tak abis2 lagi sebab terberanak...ehehheh
jadi lambat sikit grade..
anyway, tak boleh rasa menyesal dalam menuntut ilmu.....
jadi takdelah perasaan menyesal dalam diri....


Beri sedikit nasihat buat mereka yang nak masuk U :) 
 
   nak masuk U?
masuklah melalui pintu hadapan..
kalau masuk pintu sembarangan, 
kene tahan dengan pak guard...hehehehehe

gurau jelah....

bila kita telah menetapkan matlamat untuk sampai ke menara gading, 
dalam diri kene bersiap sedia dengan pelbagai cabaran... 
di universiti ni, kita sendiri yang control hidup...
jadi kalau kita memilih untuk belajar, 
maka InsyaAllah...kejayaan milik kita 
tapi...kalau masuk u sebab glamer..tak lama ler kamu di situ...





14 comments:

Fendy said...

singgah dari segmen yang sama

salam perkenalan dan semoga berjaya
dalam bidang masing2....

http://fendy1302.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

natashaborhan said...

singgah dari segmen sama :]

WaniZakaria said...

wah.kental semangat. :) semoga berjaya ok. :)

Selendang Merah said...

wah best2 join segmen..jom ke blog sm

Amalina Razali said...

selamat maju jaya..:)

http://duniacontengsaya.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html

aienhashimm said...

aien datang singgah dari segmen yang sama ,,

:D

Niena Sofea said...

Salam kenal ..

Niena singgah sini ye ..

Niena nak ucapkan selamat maju jaya .. =)

Niena sudah follow ..

Jemput singgah & komen blog Niena ye ..

Niena dh klik iklan nuffnang akk .. =)

(Klik iklan churp2 & nuffnang Niena ye)

Jom daftar churpchurp d'blog Niena .. Dengan 1 klik , sudah dapat 20sen .. Churp2 lebih laju daripada nuffnang .. =)

HardiskHifni said...

jenguk jenguk dari blog lyssa :)

sudah follow, check out mine kalau tak keberatan ye..~

http://anotherguyscribbling.blogspot.com/

Yasmin ♥ said...

:))

Yasmin ♥ said...

:))

Syazwani Mazlan said...

good luck dlm stdy ye akak....boleh la cite sike pengalaman stdy mase kwen..hehe...teringin nak try cmtu..ekeke..wani dtg dr segmen yg sme..:) TC.

Cik Eykaa said...

singgh dr segmen yg same. gudluck fo ur future :)

Minho said...

Salam..Minho datang bw sini :)done follow you follow mine too >.< btw nice blog! loves ur background ^^ http://windy-minholicious.blogspot.com/

DiDiE eLa said...

gudluck yer

http://nshuhailahz.blogspot.com/2011/12/segmen-saya-blog-pelajar-ipta-2011.html