please clik eh..

Sunday, December 18, 2011

larian kitar semula


sakit-sakit kat badan masih lagi terasa sewaktu post nie aku buat
seriously aku tampal koyok kat bonz ne hah...
ni semua gara-gara akibat dari joint 'larian kitar semula hari ini  di Laman 1Malaysia , presint 2, Putrajaya


ada sesape blogger yang joint macam aku jugak ker???
memang meriah...
memang enjoy...
memang syok .....
semua peringkat umur sertai program 'LARIAN KITAR SEMULA'

tak terpikir pulak nak sertai event ni masa wanie mula-mula ajak..
yerlah aku nie terlebih sihat...tak yakin sangat boleh berlari..kang kejang tetiba..sapa yang susah???

Tapi memikirkan takde apa nak buat selain dari tidur...
aku pun ajak parents aku yang kebetulan datang melawat
sama-sama turut joint larian ini..
syarat utama ialah mesti bawaaaaak... 10 botol kosong dan 6 suratkhabar terpakai...
memang takdelah aku bawak sebab just Walk in register pun
tapi still dapat T-Shirt sebagai kenangan...siap ada nombor giliran lagi... jadiklah kan?...


start 730 pagi.....yang kitaorang ne baru sibuk nak daftar...T-shirt pun just sarung macam tuh je
baru je nak lari...ada pengumumkan juara ...rupanya ada yang dah sampai ko.... dasat! sebab bagi kategori kanak-kanak dan veteren hanya dalam 3 kilometer sahaja..jadik bagi yangdah biasa lari.... apelah sangat jarak tuh kan???? kentut 2-3 kali...dah sampai....hahaha
yang kami ne dok sibuk nak bagi qisha biskutlah so dia tak nangis masa lari nanti
nak tolak stroller la...macam-macam benda dok sibukkan....

tok man dan tok mi bersemangat memulakan larian.... mak aku takder no sebab aku tak daftar sebagai peserta...t-shirt tuh aku just ambil dari meja urus setia ...hehehehe

tapi sebab bukan nak dapat hadiah..
jadi kami just jalan slow-slow sambil tengok peserta lain berlumba

ada lari pakai kain pelekat...aku rasa dia baru balik dari sembahyang subuh..terus joint...
ada makcik pakai heels ....slow-slow menapak! takpe makcik..tada hal!
ada macam aku...lari sambil sorong stroller anak....
lagi best.... ada pasangan lelaki yang berlari pegang tangan...oh..maybe, his bestfren..hehehe

aku? just spend quality time with my parents...and my lil q!
sayang hubby kene o.t....tapi takpe maybe next time...
dari pandangan aku..aktiviti macam nie kita kene sokong
selain sihat tubuh badan.....kita dapat membantu bumi lebih bersih!

sepanjang larian...kami asyik tergelak aje
dengan qisha tak pakai pampers sebab aku terlupa bawak! dahlah dia tengan cirit..
aku berdoa aje supaya si q tak tercrettttt..cretttttttt.... kalau tak berlari lah aku nak cari toilet!

memandangkan kami dah lewat, so hanya separuh jalan sahaja yang kami sempat cover...
lepas kami patah balikk...so adalah dalam5-4 kilometer...
tapi sebab tak biasa jalan jauh...mau semput jugaklah
tabik betul aku kat pakcik-makcik yang bersungguh berlari sampai ke garisan penamat...
kalah anak-anak muda....sampai di garisan....haaah amek kau terjelir-jelir kepenatan!



orang lain dah berpatah balik...tok man baru nak mula..hahahaha


tok mi dan qisha....qisha masih mengantuk sebab kene bangun awal ...

ayah jalan slow-slow je...

antara peserta yang bersemangat nak habiskan larian



sempat posing depan Perbadanan



mak aku sangat happy hokeyyyyy!

pasangan veteren dan cucu

tetiba dah sama-sama dengan peserta lain..padahal dah patah balik

goodies untuk peserta...ada kalender 2012, air kotak,roti dan sijil penyertaan


bersama salah seorang urusetia 

nampak macam rileks padahal masa ni haus dan lapar...


ada juga pertandingan lumba basikal

motif gambar ini adalah nak tunjuk belon sempena pelancaran ...bukan pakcik polis ye!



kembara kitar semula


akhiirnya jumpa jugak wanie dan last pic sebelum balik
 tahniah pada pihak penganjur atas benda baik nie
next tyme...aku harap makin ramai yang akan joint
ape salahnya korban sedikit masa tidur di pagi ahad dengan aktiviti -aktiti macam ne

bumi bersih...hidup pun sihat...
ok...dah..dah..aku nak tampal koyok lagi kat kaki aku...
adoiyai!

1 comment:

man said...

sekali sekala beriadah..